Nieuws
Inschrijfformulier Download en vul in
Belgisch Krielenfestijn Vraagprogramma 2021

Doorzoek onze site

De Peelhorstshow 2019.

De 55e editie van de Peelhorstshow in Horst aan de Maas was weer een leuke show. Ruim 1200 dieren bevolkten de kooien.
Tot een aantal jaren geleden was de show alleen maar toegankelijk voor "veren"en het bijzondere was at toen de kleine hal van de manege volledig gevuld werd door sier- en watervogels.
Dat laatste is inmiddels een stuk minder en tegenwoordig zij ook de harige vrienden welkom.

Met ongeveer 550 dieren zij de kippen toch wel flink vertegenwoordigd. Wij vinden de show altijd erg leuk en gezellig én ook
mooi vroeg in het showseizoen (begin oktober). Zeker de moeite waard om volgend jaar eens in te zenden of te komen kijken.

ZOBK heeft ook dit jaar een PROMO in Horst ondergebracht. Een leuke serie dieren, 27 stuks, maar we hebben er wel eens meer gehad. In de Grubbe baardkrielen waren we de enige inzenders met 4 stuks, 3 x kwartel en 1 x zilverkwartel; de inzending van Frans en Monja Metekohy ontbrak hier helaas.

Watermalen waren van twee inzenders, maar wel 20 stuks, Bert Philipse showde in de kleuren berken en wit zwartcolumbia, ondergetekende stuurde in in zwart, porselein, zwart witgepareld en koekoek. Drie Ukkelse baardkrielen in porselein van Hans Pauwels; Hans is altijd een trouwe inzender. En tenslotte 2 Belgische krielen van - een andere trouwe inzender - Wim Meijer, kleurslag patrijs.
Andere jaren zagen ook Bassettes van de heren Smets en Van Selst, maar zij hebben inmiddels voor een ander ras gekozen. Dat is jammer voor de ZOBK.
De kwaliteit varieerde wat, maar dat is op elke show gebruikelijk. Keurmeester Gatti gaf 5 x het predikaat F. een zwarte Watermaalse hen werd de beste van de keuring.


Ineke Rijs, Ingen.

Ps. 3 + 20 + 4 + 2= 29