Nieuws
Inschrijfformulier Download en vul in
Belgisch Krielenfestijn Vraagprogramma 2021

Doorzoek onze site

Wij hebben de jaarvergadering al weer enige tijd achter ons liggen.
Het was een gezellige bijeenkomst met veel te weinig leden, maar gelukkig wel een aantal correcte afmeldingen.
Er is veel onduidelijk. Het bestuur is bij een groot aantal bijeenkomsten van de KLN aanwezig en heeft gepleit voor grotere rol van de speciaalclubs.
Binnenkort komt het bestuur van Het Belgisch Krielenfestijn bijeen.
Doel is een gezellige ontmoeting van de bestuursleden, het achterliggende jaar evalueren en de blik vooruit gericht op "Wat is mogelijk in 2022?"
Durven we het aan? Wat te doen met onze buitenlandse inzenders? Hoe gaat het met de vogelgriep? Gaat de Bondsshow voor de hoenders door in Ulft? Wat wordt er besloten op de landelijke KLN vergadering?
Veel vragen en veel onduidelijkheden.

Op de jaarvergadering kon de "Sjef Hendriksprijs" niet worden uitgereikt omdat de uitverkorene niet aanwezig was.
Op dezelfde vergadering is ook besloten dat Zeker en Vast nog maar één keer per jaar wordt uitgegeven. Dus nu geen juni nummer, maar pas weer rond de Kerst. 
Men wil naar een Zeker en Vast nieuwsbrief die iedere drie maanden wordt uitgegeven met actuelere berichten en in het decembernummer meer artikelen met diepgang over de fok, het broeden, en dergelijke. Het bestuur buigt zich over deze wens.

In een ontmoeting met een collega fokker werd de vraag opgeworpen: "Kunnen we als ZOBK niet een eigen Whats-app-groep maken?" Denken jullie mee?

Van de uitkomst van het overleg met HBK-bestuur doen we verslag.

Met vriendelijke groeten,

Hans Heemskerk.Na alle Corona perikelen, géén Belgisch Krielenfestijn, géén clubshow en nu nog steeds last van een zeer besmettelijk Vogelgriepvirus gaan wij als bestuur wel door en nodigen wij jullie van harte uit om elkaar weer eens te ontmoeten tijdens
een gezellige Jubileum jaarvergadering.

We zijn te gast in het Duivencentrum in Apeldoorn op 
                                                                               zaterdag 23 april 2022.

 
                                                                                Onze club bestaat dan 51 jaar.

De uitnodiging en het opgaveformulier komt naar u toe.

Het bestuur
Het jaar 2021 loopt op zijn laatste benen en de meeste berichten die de lucht in gaan, brengen niet veel goeds.
Wij willen er graag de moed in houden en u op de hoogte houden van de verschillende ontwikkelingen.

Wat de betreft de Dierenparade Noordshow in Hardenberg in 2022 weten wij net zoveel als U en volgen de berichten op website en de social media, maar .....er is weinig hoop!
inmiddels weten we zeker dat die NIET doorgaat.

In 2022 hopen we op een nader te bepalen datum toch een echte Jubileumjaarvergadering te kunnen houden, waarbij echte ontmoeting met elkaar weer tot de mogelijkheden gaat behoren en waarbij wij op u allemaal rekenen. Nadere informatie volgt begin 2022.

Ook zetten we weer in op een herkansing van Het Belgisch Krielenfestijn in Tiel op 29 oktober 2022. En hoe dat moet met inzenders vanuit onze buurlanden dat is nog een hele grote vraag.

Het bestuur heeft inmiddels een inventarisatie formulier rond gestuurd om een beeld te krijgen van het aantal fokkers, welke rassen, kleurslagen en aantallen. zie foto.
Mocht u die niet hebben ontvangen, dan even een mailtje naar de ZOBK. Er wordt geweldig gereageerd op deze vraag! Dank daarvoor!

Ook in 2022 hebben we weer een ras dat we centraal stellen en dat is een hele zeldzame in de ZOBK-familie, namelijk de WAASSE KRIEL. Ras van het jaar 2022.

                                                                                                  


Normaal valt Zeker & Vast rond de feestdagen in de brievenbus. We werken hard aan een JUBILEUMNUMMER, speciale editie, en die zou onze clubshow op de Noordshow gaan verschijnen, zodat we in een verslag de winnaars van onze Jubileumshow daarin konden meenemen. Dus begin februari ontvangt u nummer 60 van ons. Als u nog een berichtje hebt, (zie oproep in nummer 59 ) dan kan dat nog naar hheems@planet.nl.

Tot slot deze wens:
Het bestuur van de ZOBK wenst u fijne feestdagen en een gezond en....kleurrijk jaar toe.